Vehis - czy ktoś może się podzielić opinią na temat tej firmy?

Poznaj opinie o leasingodawcach i opisz swoje doświadczenia
Awatar użytkownika
TOMEK B.

VEHIS LEASING

Post autor: TOMEK B. »

WITAM.

TYDZIEŃ TEMU ODEBRAŁEM SAMOCHÓD ALFA ROMEO GULIA ZAKUPIONY I SFINANSOWANY PRZEZ FIRMĘ VEHIS. OSOBISCIE JESTEM ZADOWOLONY Z OBSŁUGI , A PERSONALNIE Z OBSŁUGI PANA RAFAŁA KASIŃSKIEGO KTÓRY PROFESJONALNIE OBSŁUŻYŁ NASZĄ FIRMĘ .
JEŻELI KTOŚ POTRZEBUJE LEASINGU NA SFINASOWANIE AUTA - ZDECYDOWANIE POLECAM - FIRMĘ VEHIS W OSOBIE PANA RAFAŁA KASIŃSKIEGO.

POZDRAWIAM TOMASZ B.

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Marcin699

Vehis

Post autor: Marcin699 »

Moja współpraca z tą firmą to totalna porażka i gigantyczne rozczarowanie. Vehis z premedytacją rzuca kłody pod nogi klientom wnioskującym o dotację w programie „Mój Elektryk” (Nasze EAuto). W moim przypadku bezczelnie odmówili podpisania cesji umowy ubezpieczenia AC. Jest to kluczowy dokument, bez którego uzyskanie państwowego dofinansowania jest mocno utrudnione.
Najgorsze jest to, że od samego początku doskonale wiedzieli, że będę ubiegał się o to wsparcie. Nie przeszkadzało im to jednak przyjąć ode mnie wpłaty własnej w ogromnej kwocie 40 000 zł! Zostawili mnie na lodzie, utrudniając przyznanie dotacji przez brak współpracy. Mimo pobieranej przez nich rocznej opłaty 200zł za obsługę.
Omijajcie Vehis z daleka, jeśli nie chcecie zostać frajerami!

Awatar użytkownika
klient Vehis

Re: Vehis - czy ktoś może się podzielić opinią na temat tej firmy?

Post autor: klient Vehis »

Jagru pisze: 22 maja 2025, o 22:43 Czytam wasze komentarze i mam zasadnicze pytanie. Czy każdy z Was korzystał z innych leasingów ? Każda firma leasingowa ma opłaty dodatkowe. Miałem w Reiffeisen , PKO BP, Grenke. Za ubezpieczenie gdzie indziej jest opłata, za spóźnienie jest opłata, za cesję jest opłata, za zmianę harmonogramu jest opłata. Wszędzie ! Poczytałem wasze opinie i się zraziłem ale teraz widzę że to jakieś farmazony wymyślacie.

Jestem jeszcze klientem Vehis, a miałem też do czynienia z różnymi innymi firmami leasingowymi.
Vehis to druga najgorsza firma w moim odczuciu po firmie, która odeszła już w niepamięć (Getin).
Leasingi w Toyota lub Vw - absolutnie inne podejście do klienta.
Vehis - odnoszę wrażenie, że tylko wydoić ile tylko można klienta. Drugi raz nie skorzystam.

Awatar użytkownika
slawomirantoniak

Re: Vehis - czy ktoś może się podzielić opinią na temat tej firmy?

Post autor: slawomirantoniak »

Wzywający:
ACIES ENERGETYKA Sp. z o.o.
Płyćwia 79A, 96-126 Godzianów
NIP: 8361890120
REGON: 542067680

Adresat:
Vehis Sp z o.o.
ul. Murckowska 14c
40-265 Katowice

Dotyczy: zwrotu opłaty wstępnej w kwocie 12 980,00 zł

Niniejszym wzywam Państwa do niezwłocznego zwrotu kwoty 12 980,00 zł (słownie: dwanaście tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt złotych 00/100), wpłaconej przeze mnie w dniu 26 czerwca 2026 r. tytułem opłaty wstępnej w związku z zawarciem umowy 1356633/2026/06/A/ 1/W dotyczącej zakupu samochodu.

Podstawą niniejszego wezwania jest brak możliwości realizacji umowy w zakresie jej przedmiotu przez państwa firmę , co skutkuje brakiem podstaw do dalszego zatrzymywania przez Państwa wpłaconej przeze mnie opłaty wstępnej.

Wzywam Państwa do dokonania zwrotu wskazanej kwoty wraz z odsetkami ustawowymi w terminie do 10-07-2026 godzina 15,00 d od dnia doręczenia niniejszego wezwania na rachunek bankowy:

Nr rachunku:

W przypadku bezskutecznego upływu wyznaczonego terminu będę zmuszony skierować sprawę na drogę postępowania sądowego, dochodząc zwrotu należności wraz z należnymi odsetkami ustawowymi za opóźnienie oraz kosztami postępowania.

Proszę o potraktowanie niniejszego pisma jako ostatecznego przedsądowego wezwania do zapłaty.

Zastrzegam skutki prawne PiSMA

Z poważanie

ODPOWIEDZ